Slottet i Bygg.no

Slottet på sørlandet vekker ikke bare oppsikt i konsmo og lyngdal. Nå er det er stort stykke i bygg.no om slottet og Treetop Island

Langt inni skogen i Audnedal i Agder har tømrer Knut Eivind Birkeland bygget et eventyr. Først kom Tretopphytta, på ei privat øy i et idyllisk, lite vann. Hytta har blitt et yndet reisemål for både influensere og et og annet 80-tallsikon, men er mulig å leie for alle som vil. Men Knut Eivind hviler ikke på laurbærene, i disse dager ferdigstiller han sitt neste prosjekt: Eventyrslottet. Her kan man sove trygt i skogens ro, i visshet om at festemidler fra ESSVE holder det hele sammen.

Knut Eivind, som nylig var finalist i «Norges hyggeligste håndverker», forteller gjerne om tilblivelsen av de fantastiske hyttene, om å få Samantha Fox på overnattingsbesøk – og hvorfor ESSVE har vært en viktig bidragsyter i byggeprosessen.

Tretopphytta
Hjemme på gården i den vesle bygda Konsmo, i Audnedal i Lyngdal kommune, hadde Knut Eivind nok av land – og tydeligvis også nok av fritid. Trehus og bærekraft var i tiden og skogen var full av kortreist byggemateriale. Hytta i tretoppene stod ferdig i 2018, et resultat av nærmere 2000 arbeidstimer. Bygget på fritida, i tillegg til full jobb som tømrer hos ByggmesterHus i Lindesnes. Materialene ble utvunnet fra egen skog og hytta henger flott mellom furukronene, godt hjulpet av festemidler fra ESSVE.

Eventyrslottet
– Det er det å ha det gøy som motiverer meg, sier Knut Eivind. Å ha det gøy med å skape, å få til noe.

Og da tretopphytta hans gjorde suksess, var det bare å gå i gang igjen. Planen var å bygge en til, men han manglet et tre og trengte noe det ene hjørnet kunne stå på. Løsningen ble til et tårn, og siden ballet det bare på seg. Nå er det et slott istedet – et eventyrslott!

Slottet er nærmest helt ferdig, kun mindre ting som noe listing og å lage trapp gjenstår. Uti november kommer de første gjestene. At de får oppleve noe spesielt er det ingen tvil om. Og er det en ting Knut Eivind ikke har tenkt å gå på kompromiss med så er det kvalitet.

Eventyrlig kvalitet fra ESSVE
– Jeg skal ha det beste, av alt. Slottet skal ha enda mer luksus enn Tretopphytta. Alt skal være gjennomført, sier Knut Eivind bestemt. Det er derfor han valgte festemidler fra ESSVE. Som tømrer har han lang erfaring med hva som fungerer, og da eventyret skulle bli virkelig var det naturlig å få til et samarbeid med ESSVE. Og ESSVE ble med, til Knut Eivinds store glede, selv om han frivillig innrømmer: – Jeg hadde brukt dem likevel!

Knut Eivind er svært fornøyd med ESSVEs bidrag til Eventyrslottet:– Det er mye viktig på ei hytte som en ikke ser. Ting som bare må gjøre jobben sin. Sponplatelimet deres er himla godt. Det er lett å jobbe med, selv i kjølig vær. Og skummet til vinduene. Holder seg mykt og er lett å påføre. I Eventyrslottet kommer alt av festemidler fra ESSVE. Skruer, lim, fugemasse... alt! De har noen helt geniale skruer til vinduer, og de dobbeltgjengete terrasseskruene er vanvittig fine. Ja, og så er det de syrefaste fasadeskruene selvsagt. Veldig bra!

Syrefaste fasadeskruer som går i ett med kledningen
Sintef og ledende norske trelastleverandører anbefaler syrefaste festemidler. Fasadeskruene fra ESSVE tåler norsk, værhardt klima og passer ypperlig til fabrikkmalte kledninger. Skjemmende merker og avrenninger unngås, og fasadeskruene er tilpasset fargene til de mest populære kledningene for et stilrent resultat.

Fasadeskruene fra ESSVE var et opplagt valg for Knut Eivind:– Kledningen henger mye bedre enn om man bruker spiker, og så har man mulighet til å endre planer underveis. Vil man forandre noe er det bare å skru dem ut igjen. Da jeg for eksempel skulle skjule strømkabler bak kledningen var det bare å skru bordene av og på igjen. Det er veldig kjekt å kunne åpne veggen igjen uten å ødelegge noe. Ikke trenger man bytte skruer heller, de er like gode når man skrur dem inn igjen.

For en proff som skrur inn mange skruer hver dag er kvalitetsskruer helt avgjørende:

– Hvis man bruker dårlige skruer og får et spinn på hodet blir sporet ødelagt og man får dem verken inn eller ut igjen. Skruene fra ESSVE er sterkere i godset – de tåler mer, rett og slett. Man får mer kontroll. Skal man for eksempel feste listverk eller bord som er litt vridd vil skruene dra dem til mye bedre.

Ordinære syrefaste fasadeskruer er helt blanke og synes veldig godt mot kledningen, særlig når man bruker fabrikkmalt kledning. Skruene fra ESSVE kommer derimot i flere farger og glir mye bedre inn i helheten. I Eventyrslottet er det brukt lysegrå skruer, men de finnes også i svart, brun, hvit og ufarget. For utseendet teller, det kan Knut Eivind skrive under på:

– Det blir fryktelig mye finere! Fargene er jo helt lik kledningen, man kan knapt se skruene. Og fargen sitter godt på skruene, selv om man skrur flere ganger.

Se hele sortimentet her

What does the Fox say?
Det har blitt trendy å overnatte i tretoppene, og når kjendiser og influensere fatter interesse for den Instagram-vennlige hytta di øker pågangen raskt. Tretopphytta fikk god drahjelp i så måte, og det var stas å få besøk av selveste Samantha Fox i fjor sommer. Modellen og sangeren, som blir å se på kino i «Lange flate Ballær 3» utpå vårparten, lot seg lokke via Instagram og fikk et romantisk opphold sammen med sin norske kjæreste. Paret fikk virkelig smake på hvor flott den sørnorske sommeren kan være på ei privat øy inni skogen, og var takknemlige og begeistrede gjester.

– Samantha Fox var hyggelig og jordnær, forteller Knut Eivind, som selv inviterte 80-tallsstjernen og kjæresten til Konsmo og egenhendig kjørte dem fra Kristiansand. Han fikk siden julepresang fra den sympatiske artisten, som veldig gjerne vil oppleve Eventyrslottet også når det er klart.

Skjult fra verden
Langt inni skogen ligger Tretopphytta og Eventyrslottet, så privat og stille som det kan bli. Akkurat passe skjult, men likevel lett å nå. Et avbrekk fra larm og hektisk levd liv. En romantisk helg, en sommerkveld. En stjernehimmel klar, uten lys fra biler og hus. Skogens ro, skogens ly, kun fugler og dyr er de som gir lyd... Festemidler fra ESSVE er kanskje ikke det du tenker mest på når freden senker seg under trekronene, men de er der likevel. Holder alt sammen, holder deg trygg.

Les mer om Tretopphytta og Eventyrslottet, og bestill et uforglemmelig opphold her

Ler mer om festemidler fra ESSVE her

Les artikkelen i Bygg.no her:

ESSVE er med, i toppen av et tre! • Byggeindustrien